moeder's roos

meest eerlijk en transparant

1. We zijn het enige merk dat haar wierook zelf heeft ontwikkeld en al 40 jaar zelf rolt. Toen wij in 1977 in India de Moeder’s Geuren wierookfabriek begonnen was het nog een tijd dat een nieuw product -logischerwijs- beter moest zijn dan alle voorgaande producten. Daardoor werd onze wierook kwalitatief het hoogste in de markt en wat toen gewoon was: een goud-eerlijk product.
Sindsdien is er heel veel veranderd in de wereld, maar niet bij ons ☺.
2. Onze verpakking en ingrediënten: onze verpakkingen en materialen zijn van duurzame en/of hergebruikte afkomst. We gebruiken alleen natuurlijke ingrediënten in onze geurproducten.
3. Geen tussenhandel: we doen niet aan tussenhandel in India en verkopen niet via groothandels in Nederland. Onze prijzen zijn daardoor meer dan de helft lager dan als wij dat wel zouden doen. Daarom krijg je met de Moeder’s Geuren veruit de beste kwaliteit-prijs verhouding. Een pakje van € 2,95 zou met tussenhandel € 6,95 zijn geworden. Vandaar ook zul je bij onze producten nooit aantreffen: aanbieding 1+1 gratis. Want dat impliceert dat je zonder aanbieding 50% teveel betaalt.
4. Eerlijke handel: onze producent in India krijgt een eerlijke prijs, waardoor alle medewerkers (hoofdzakelijk vrouwen) een goed loon ontvangen onder optimale werkomstandigheden, tezamen met vele voordelen en secundaire arbeidsvoorwaarden voor de werkneemsters.
5. Eerlijke winst: gemiddeld gaat meer dan 50% van onze winst naar ontwikkelingsprojecten in de breedste zin van het woord (zie www.moedersgeuren.nl). Bedenk daarbij dat bedrijven zelden verder gaan dan 5% van hun winst.

wierookrollen

puur natuur en handgemaakt

6. Hand-gerolde masala wierook: onze wierook wordt volgens de traditionele masala-methode gerold. Dit houdt in dat de pure geuroliën toegevoegd worden aan het deeg voordat de stokjes (met de hand) worden gerold.
7. Dip wierook: andere merken hanteren de dip-methode: je laat daarbij geurloze wierookstokjes rollen (meestal thuis) en in de fabriek dompel je de stokjes in parfumolie die verdund is met goedkope synthetische en chemische ‘geurloze’ oliën, zoals ftalaten. Zo kun je een heel goedkope wierook maken (wel 10 keer zo goedkoop als onze wierook), die ook nog eens sterker geurt.
8. Machine-gemaakte wierook: tegenwoordig schakelen de wierookmerken over naar machinegemaakte wierook, omdat een machine zeer goedkoop kan produceren (een machine werkt 24 uur en kan -afhankelijk van de machine- 50 tot 250 wierookrollende vrouwen vervangen). Je kunt het zien aan de stokjes die perfect gelijkmatig en rond zijn, een perfectie die bij handgerold niet mogelijk is. Machine-gemaakte wierook kan niet onder het Eerlijke Handel manifest vallen als ‘handicraft’ omdat het niet handgemaakt/handgerold is en dus niet door mensen vervaardigd.

wierook

meest zuiver en gezond

9. Geen enkele distributeur van wierook in Nederland weet wat er in zijn wierook zit. Elk wierookmerk houdt dat geheim. Elk merk zegt dat het natuurlijk is, maar dat is gemakkelijk gezegd als er niet op gecontroleerd wordt. Maar gelukkig hoeft dat niet want iedere neus kan het verschil ruiken tussen een natuurlijke wierook en een chemische wierook als je ze beide laat ruiken.
De kwaliteit van wierook kun je testen door:
10. naar de rook te kijken – geen of weinig rook zie je bij onze zwarte stokjes en een lichte, witte rook bij onze bruine stokjes. Des te meer rook en des te zwarter de rook des te ongezonder is de wierook. Veel rook en donkere rook betekent dat er problemen zijn met grondstoffen en verbranding. Zwarte walmende rook betekent bijvoorbeeld dat er motorolie in verwerkt is.
Brand een stokje van een andere wierook en een zwart stokje van de Moeder’s Geuren en je ziet het verschil in rook.
Vreemd genoeg adverteren sommige wierookmerken met het ‘positieve’ feit dat zij geen houtskool gebruiken. Dat terwijl houtskool het meest schone ingrediënt is en in de vorm van Norit gebruikt wordt tegen vergiftigingen! Hoe kun je adverteren met het feit dat meer rook en meer uitstoot beter is?
11. te ruiken – synthetische en chemische wierook haal je er gemakkelijk uit omdat ze sterk geuren, zich snel verspreiden, lang blijven hangen, maar ook onnatuurlijk ruiken. Natuurlijke wierook geurt mild en zacht, en blijft niet lang hangen.
12. Als je ons vergelijkt met welke andere wierook dan ook (natuurlijk, dip-wierook of machine-wierook), zal je merken dat het de meest zachte en zuivere wierook is. Wij zijn daarbij het enige wierookmerk dat garandeert dat er geen chemische of synthetische toevoegingen zijn gebruikt, zoals hormoonverstorende ingrediënten als ftalaten en nitro-musks, welke in de meeste geurproducten aanwezig zijn.

Onze wierook is de standaard voor kwaliteit en eerlijkheid?