Tineke de Caluwé over de voel-gels

Tineke de Caluwé (www.callforvision.nl) heeft onze voel-gels gevoeld en heeft ons verteld wat zij ervaarde. Zij wist niet welke voel-gel zij elke keer in handen had. Het gesprek is opgenomen en uitgetypt. Hieronder staan de resultaten.

Hulp bij Autisme

Wat krijg ik het eerste te voelen…zachtheid…rust in mijn hoofd. Ik voel mijn keel dus ik durf me beter te uiten. Emoties komen meer los. En het is ook heel goed voor mensen die beven, die nerveus zijn, innerlijk nerveus zijn. En die zich niet kunnen concentreren, dus van de hak op de tak springen. Het heeft heel veel te maken, voor mij, voor het verwerken van emoties. Ik blijf hem het meest in mijn keel voelen. Het is heel goed voor opstandige mensen, maar ook voor opstandige kinderen. Als ik dit voel, voel ik eigenlijk alleen de bovenkant (van solar plexus naar boven), dus dan ben je alleen maar met die bovenkant bezig, dus vanaf de zonnevlecht naar boven, je hebt geen contact met je Aarde, je Oer. EN ER GEBEURT HET NODIGE MET ME HOOFD. Het is als het ware alsof ik opnieuw geprogrammeerd wordt. Dus het leert je anders denken. Maar op een hele lieve, rustige, zachte manier. Dit voelt voor mij heel lief, bijna kinderlijk lief. Ik zou dit ook heel goed vinden bij dieren. Bij honden, eigenlijk bij alle dieren die angstig zijn en die niet alleen willen blijven…ja….het is een soort van geborgenheid.

Hulp bij Drukke Kinderen

Dit is bedoeld voor eigenwaarde, kracht en vooral durven in de zin van ik vind het wat maar ik ga het gewoon doen. Dus goed bij faalangst. Goed bij opkomen voor jezelf. Goed bij hele moeilijke gesprekken, waar je echt de dingen op een rijtje wilt hebben. Dus een moeilijk gesprek ..een sollicitatie gesprek. Maar vooral ook dingen die met geld te maken hebben van “nee, dit is haalbaar, dit is niet haalbaar”. Dus het is een hele realistisch geur. Voor introverte mensen maakt hij je opener, maar voor mensen die dat al hebben, kunnen ze beter logisch denken. Maar ook voor andere soorten beslissingen.

Hulp bij Weerstand

Bij deze krijg ik rust en genieten, genieten in de zin, dingen van een afstandje bekijken, beschouwen en aanschouwen. En jezelf rust gunnen om te groeien. Groeien in alle opzichten en voor mij geeft hij bescherming, bescherming in de zin van dit is mijn stuk en hier kom jij niet bij. Vooral de rust, de rust vanuit alles is goed en alles komt goed. Als je maar vertrouwen blijft houden. Dat is wat ik het meeste erbij voel. Vertrouwen in alles, hoog, laag, paranormaal niet paranormaal, het maakt niet uit, het is goed. Het komt goed. Het is ook heel goed als je midden in een scheiding zit, bij moeilijke momenten. Met deze ben je alleen, maar niet eenzaam. Dan kies je bewust om terug te stappen, om rust te nemen, maar niet vanuit boosheid, maar gewoon vanuit het is nu handiger als ik even terug naar mezelf ga. Ik proef hem op een gegeven moment, net alsof ik hem ingenomen heb. Dus dit kan heftig zijn voor sommige mensen.

Hulp bij Egoisme

Ik lach, want het eerst wat ik te horen krijg is Hokusspokuspilatesspas! Dit is een hele goede voor rituelen, want ik krijg de neiging om dit te gaan doen (maakt een beweging met beide handen, alsof je in een grote pot roert. Of iets offert met wierook). Je kunt het in een ruimte zetten die niet lekker voelt, in een gebouw zetten dat niet lekker voelt.
Als je naar iemand toe moet waarvan je denkt Oh bah, moeten we daar weer heen.
Dus je moet het echt zien als een beschermer, bij jezelf blijven en je eigen energie houden. Dus ik noem maar wat je werkt in een heel groot gebouw en je hebt het gevoel dat je verdrinkt in de massa, dan is dit heel goed om bij je te zetten.
Geloof… ik hoor mezelf zeggen…geloof je me nou?…dus het heeft ook met geloven te maken. Maar vooral in jezelf. Hij werkt in mij helemaal van onder tot boven, ik wordt als het ware helemaal gestimuleerd van onder tot boven. Dus het is ook een hele goede doorstroming van al je chakra’s. Ik voel nu beneden meer als boven dat is voor mijn doen apart. Dus hij aardt ook heel goed.

Hulp bij Verdriet

Hier word ik emotioneel van en emotioneel in liefde, in gulheid…..wat ik hierbij voel is als je jong bent, als je kind bent. Alsof je alles als het ware in je opzuigt, opdrinkt…het gevoel hebt dat het leven je zoveel te geven heeft dat je het bijna niet allemaal tegelijk kan opnemen. Het geeft me heel veel herinneringen, maar herinneringen aan mooie momenten. Dus terug naar je kindzijn. Maar dan de leuke dingen van het kindzijn. Het openstaan voor alles, je vindt alles eigenlijk leuk. Je hebt ook het idee dat het leven onbegrensde mogelijkheden heeft. En dat je eigenlijk alles wat je leuk vindt, dat je dat kan doen en dat dat goed is. Dus dit is ook heel goed voor mensen met … ”ja maar” … ”ja als” … ”ik weet het niet” … enne “heb je daar goed over nagedacht dan?”. Dit maakt spontaner. En vooral opener, het is goed voor mensen die in hokjes denken.

Hulp bij Depressie

Meditatie … rust …. Over dingen nadenken en de tijd geven om dingen te laten bezinken. En bij alles je afvragen, wil ik dit echt? Je gaat heel erg in gesprek met jezelf, of het nou een sollicitatie is, of het nou een nieuw huis is, of het nou een puntje puntje puntje is, dit is wat ik wil. En dan op alle fronten. Hij brengt je heel erg in contact met je diepste wezen, om van daaruit al dan niet beslissingen te nemen. Maar ook dingen gewoon te laten liggen, die niet goed voelen. Ook al is het een wereldaanbieding, als het niet goed voelt dan doe je het niet. Maar de overtuiging hebben dat je naar jezelf moet luisteren. En ook niet dat gejaagde in de zin van, er van overtuigd zijn “voor mij komen er ook kansen, ik krijg ook nieuwe kansen”. Maar voelen wat goed is, dat is het belangrijkste wat ik hierbij krijg. Voelen, weten wat goed voor je is. En dan bedoel ik niet alleen verstand, dan bedoel ik ook echt je weten, je eigenwijsheid.

Hulp bij oorlogstrauma’s

Ik word er opstandig van. Het is dus heel erg voor jezelf opkomen, alleen moet je oppassen dat je daar niet te heftig in wordt …… Maar ook een stukje van wat kan mij dat nou eigenlijk allemaal schelen..Dus een soort van onverschilligheid, maar vanuit mensen die te gejaagd zijn die “ik wil die, ik wil dat, ik wil zus, ik wil zo”. En als je hiermee in contact komt dat je het ook even kan laten, laten voor wat het is en als je er geen zin in hebt dan doe je het gewoon niet. Berusting, berusting in de zin “we hebben het dus fout gedaan, nou en, dan hebben we het fout gedaan”. Een gezonde onverschilligheid. Loslaten, dat is het woord. Dus mensen loslaten, dingen loslaten, niet dingen herkauwen … het is klaar ik wil er niet meer over nadenken, doorgaan vooruit …. een nieuw begin.

Hulp bij Klagen

Dit is als ik het nu niet doe dan doe ik het nooit meer. Kansen pakken, openstaan voor dingen, in staat zijn je leven 180 graden te veranderen … ik ga hier wel heel erg van in mijn denken zitten. En dingen tegen mekaar afwegen. Ik krijg me rug te voelen, ik ga vastzitten, dus het is ook voor mensen die vast zitten. Die te vast zitten om nieuwe dingen te gaan doen. Dit is echt om mensen los te krijgen op alle manieren. Mij maakt het aan de ene kant heel erg geankerd, heel erg aards. Hij maakt me ook wel stroef. Dus dit is voor zweefkezen. Maar het belangrijkste vind ik eigenlijk dat je jezelf kan vernieuwen en iets totaal anders kan gaan doen. Het verleden achter je laten. Loslaten van alle dingen, ik voel het meeste bij loslaten van dingen die niet prettig zijn/waren. Gek genoeg, dit helpt ook bij afvallen. Waarom? Ik krijg de neiging te gaan overgeven, maar puur over dingen die dwars hebben gezeten. Het kan best zijn dat deze gel ondersteunt bij een afslankkuur, omdat je echt dingen kan laten gaan ook vanuit je lichaam.

Hulp bij eenzaamheid

Dit vind ik een hele goede voor mensen die healen. Of dat nou magnetiseren is of iets anders, dat maakt me niet uit. Je krijgt dan heel goed te voelen, zowel bij jezelf als bij de ander, wat er niet goed zit. Daar bedoel ik mee blokkades, pijnen en zowel lichamelijke als geestelijke pijnen en als je hem zo meegeeft is het vooral om iemand op te rapen, en daar bedoel ik mee van kijk nou ook eens naar de leuke kant van het leven, kijk nou ook eens naar wat je wel kan en wat je wel hebt, wat er allemaal gebeurt in je leven. Dus dit is ook voor mensen die teveel piekeren, maar ook teveel met zichzelf bezig zijn. Dit geeft lucht. Vooral voor vastgeroeste mensen op allerlei gebieden, vastgeroest in de liefde, vastgeroest aan partners aan gewoontes, maar ook aan ziektes. En daar bedoel ik mee mensen de zich koesteren achter een ziekte van “ik heb het niet naar mijn zin, want ik heb dit of ik heb dat of ik heb zus of ik heb zo”. Dit vind ik dan zoiets dat je zegt hallo, kijk ff de andere kant op. Hij pakt je op en hij laat je zien dat het ook anders kan. Maar niet dwingend hoor vanuit rust … vanuit een goddelijk iets. En de persoon gaat het zelf zien en dat is het belangrijkste.
Het maakt je wereld groter.

Vertrouwen

In jezelf geloven “zo, dat ik dat kan!”. Dus in jezelf geloven, toekomst zien, met de toekomst bezig zijn maar dan op een groter gebied.
Vooruit zien en ook echt kijken (we kijken allemaal wel maar nemen we ook op wat we zien), intensiever dingen beleven.
Dingen tot je nemen en ervan genieten. En het kind in jezelf naar boven halen. In contact komen met het innerlijk kind. En ook over je eigen grenzen durven te gaan. Van “nou ja, misschien doe ik wel iets geks of vinden ze me allemaal stom, maar ik doe het gewoon.” Deze gel slaat bij mij heel erg op mijn darmen, dus het is ook dingen verwerken. Verwerken en loslaten. En ook letterlijk met andere ogen dingen zien. Ik geloof zelfs dat hij helpt bij ogenproblemen, vooral vermoeide ogen. Hij is heel erg inspirerend, dus ook als je een grote klus moet doen. Of dat nou een beeldhouwwerk is of je moet een gebouw ontwerpen, dan stelt hij je in staat om een groter stuk te zien. Ik heb mijn darmen gevoeld, en ik voel bij deze heel erg mijn derde oog en mijn kruin. Hij versterkt ook zeker je lijntje met boven; op een natuurlijke manier.

Ontspanning

De informatie is het grotere geheel. Ik krijg het er heet van. Het meeste wat ik voel is dingen aantrekken, dus dingen naar je toe trekken. Dingen komen naar je toe, dus die komen op je pad. Je kan dingen ook van alle kanten bekijken. Het is dingen overzien….. en je over de streep trekken bij sommige dingen……..Vrede en dan vrede op de grootste manier. En vrede bedoel ik dan mee Wereldvrede…… Deze werkt bij mij heel erg op mijn zonnevlecht en leert me delen. Leert me eigenlijk zien dat het er allemaal niet toedoet, als je maar een brede blik houdt en alles en iedereen wat gunt. En we zijn allemaal gelijk, het maakt niet uit wat je bent, hoe je bent, hoe je denkt, we zijn allemaal gelijk. Ik heb het idee dat het bij mensen hoort die een soort voorbeeldfunctie hebben. Een voorbeeldfunctie in dat je ziet dat iedereen gelijk is en iedereen in zijn eigen waarde laat………. Heel mooi potje dit. Het universum is wat ik erbij voel. Probeer alles uit je leven te halen maar laat een ander ook meegenieten, delen. En ook niet proberen de ander te overtuigen. Er moet zoveel van jezelf uitgaan dat je die ander niet hoeft te overtuigen, want die ander is al overtuigd door de manier waarop jij het brengt.

Kosmisch bewustzijn

Ik zie dit als rust en kalmte, maar ook dat je dat zelf ziet. Dus voor mensen die onrustig zijn en die zoveel willen dat ze van gekkigheid niet weten wat ze allemaal willen. En dan krijg ik echt de neiging, zoals een juffrouw tegen een kind praat “Hier ga nou maar even zitten met het potje en ga maar eens bedenken wat je echt wil en kom dan maar vertellen wat je wil”…..

Dolfijn Bewustzijn

Grappig, ik krijg hier de neiging om het op iemands kruin te doen als een soort schoonmaken …… ik zou het zelf dus op mijn lijf gaan doen. Dus wat ze van salie zeggen, dat een soort van reinigend effect op je heeft…… Zo!… Dit brengt alles op gang, bij mij gaat hij helemaal vibreren, zowel lichaam als geest. Het is vooral om je aura te helen. En als ik het zou gebruiken, zou ik het in mijn handen smeren en dan echt van binnen naar buiten werken bij iemand. Dus een soort van magnetiseren en dan heel dicht bij het lichaam beginnen en dan steeds wijder in je aura gaan doen. Want hij zorgt dat je qua vibratie, qua trilling op een ander niveau komt. En het is dus ook iets om op plekken te leggen of zelfs vast te houden op het lichaam. Op plekken die niet goed voelen, maar waar je niet je vinger op kan leggen van het haalt blokkades weg ….. zelfs blokkades van mensen die helemaal de weg kwijt zijn. Hier bedoel ik mee, psychisch. Ik zou het dan onder de neus doen, dat ze dan als het ware open gezet worden. En open bedoel ik dan voor positiviteit in plaats van negativiteit. Heler op alle gebieden. Bijzonder.

Een jaar nadat zij de bovenstaande voel-gels heeft gevoeld, heeft ze een andere sessie gedaan met andere voel-gels. Ook deze keer wist zij niet welke voel-gels zij elke keer in handen had. Het gesprek is genoteerd. Hieronder vind je de notities.

Elfenbewustzijn
in en uit het lichaam
alert voor het paranormale stukje in je
helpt voor mensen die te vast slapen
het positief opbouwen van jezelf
het herkennen van donkere dingen in jezelf en eraan werken
zonnig goed voor bedrukte mensen

Bij Je Zelf
doorzetten als ik het nu niet doe komt het er niet van
nieuwe dingen zien, ontdekken, vrijheid
goed voor mensen die makkelijk in en uit hun lichaam gaan op een lichte/kinderlijke trilling. Wat ik bedoel uit je lichaam makkelijk/luchtig, hoe ervaar je het leven; het verveelt nooit (kinderlijk)

Healing
rust vanuit verstand, zeer rustige benadering
meditatie ik hoor Ohm—zeer geaard (het houdt Tineke tegen het is bedachtzaam, overdenken en stil beschouwend)
je laat meer aan het Goddelijke over

Kracht van Liefde
voor elk persoon anders
goed in jezelf zijn
aan/uit en blijft
goed voor mensen die zeggen dat ze niets voelen
leert voelen in combinatie met andere voel-gels….

Spirituele Vreugde
Om Shanti Om Shanti Om Shanti (hoort Tineke)
leider van de groep (Tineke vindt dit heel belangrijk)
het overbrengen, opslaan en bij jezelf blijven— een onbeschrijfelijk geloof in jezelf

Gratie
Tineke wordt verdrietig – ervaart dat de hele aardbol lijdt
het raakt je hoe slecht het op het moment gaat
eerst teneergeslagen en dan met ze allen er wat aan doen
geeft een oergevoel en bewustzijn van weten-hoe-het-zit
meer betrokken bij de ander maar dan heel doortastend

Spirituele Vrijheid
het hele hoofd en paranormaal stukje in je
veel verwerken
hartchakra
je bewust zijn dat je dingen hebt laten liggen/heimwee gevoel
confronterend – waarom is het zo gelopen
Tineke is enigszins in verwarring
net alsof je kansen hebt laten liggen
een healing die moet (niet prettig)
als je het durft toe te laten glijdt het van je af
loslaten van …dingen

Vrijheid van het verleden
je doet het niet meer alleen
omarming zoals ik mijn gidsen voel
vertrouwen laat alles – losgelaten
contact maken zien en weten hoe groot alles is
accepteren dat alles zo is
maakt je groot en klein (wie ben ik dat ik alles zo mag zeggen)
Lering er is nog zoveel te leren/voelen/verdiepen
het is oneindig
vertrouwen op je spirituele/paranormale pad

Geloof in je ziel
Tineke hoort oke, ik weet wel dat ik moet luisteren, echt apart, naderend moment
zonnevlecht speelt op contact met jezelf
contact met je kern!
Geeft jezelf inzicht zonder franje!
Voor vrouwen rond de 40 een bladzij die zij omslaan
voor mensen die depri zijn maar het niet hoeven te zijn

Overgave
voor jezelf opkomen en
geleerd van je fouten en het zo niet meer doen
(als je maar niet denkt dat ik dat nog een keer doe)
positief voor jezelf opkomen
doorgaan!! (mensen kunnen ook in een dip gaan)

Moeder’s Glimlach
Frisse wind, Licht, ga door!
geeft inzicht maar je snapt het dan ook gelijk en je weet hoe je het uit kan voeren
voelt licht en vrij
opruimen en schoonmaken
ophouden —volgende stuk
ik weet het – niet zeuren – verder
chakra’s worden gezuiverd

Gelijkmoedigheid
pulseren– dan weet ik het – dan zie ik het
doorstroming van al je chakra’s
contact met innerlijk (gidsen)
volledig aanstaan
bescherming
auraheler
rust
een soort rescue

Aartsengel Michael
Rust en vertrouwen
Bij jezelf blijven en erin geloven

Aartsengel Uriel
hart en zonnevlecht liefde stroomt door deze 2 chakra’s
ruimere kijk op de mensen, zonder oordeel
goed voor bekvechters (dan wordt iedereen gelijk)

Aartsengel Gabriel
wit-reinigen-zuiverheid
maakt zuiver — geweten
geloof in dat alles goed komt – gerechtigheid

Aartsengel Metatron
dromen verwezenlijken, ook voor anderen dromen verwezenlijken.
Aanvoelen wat niet goed voor je is
Goed om het aardse los te laten
Goed voor mensen in een doodstrijd – laat maar los! Het maakt niet uit wat je doet – angst loslaten
geeft zelfhelend vermogen terug.

Aartsengel Ariel
lief – wiegen – lol/plezier
je wordt losser in overal waar je een punt van maakt
bescherming en zelfspot goed/leuk met jezelf omgaan, relativerend

Aartsengel Rafael
wijsheid-weten-Tineke wordt emotioneel
eerst pas op de plaats kijk wat er met je gebeurd en kijk hoe je je leven opnieuw kan inrichten – ondernemen
goed voor mensen die niet met hun fouten om kunnen gaan (verstarring, verstijving)
goed voor mensen die hun angst overschreeuwen

Aartsengel Zadkiel
leuk, makkelijk, zonnig, helpen echte naastenliefde
windeffect (Tineke voelt een koele wind)
zuiverheid

Met dank aan Tineke. Meer over Tineke de Caluwe vind je op www.callforvision.nl