Gebruiksaanwijzing

  • Neem het potje of buisje in je hand en ga even op de bank zitten
  • Ga met je aandacht naar je buik of je stuitje (want daar kun je voelen; in je hoofd kun je niet voelen!)
  • Je mag het buisje of potje ook in je buik visualiseren (dan werkt het meestal nog sterker)
  • Na deze voelsessie kun je het buisje het beste om je hals dragen (in een zakje of hoesje)
  • Als dat niet kan kun je het in je zak dragen (je tas is minder geschikt omdat het buisje het beste werkt als het dicht bij je is)
  • ’s Nachts kun je het ook bij je dragen
  • De voel-gel werkt zolang je het bij je hebt. Maar als je bijvoorbeeld Hulp bij Afvallen bij je draagt en je krijgt toch trek, dan neem het buisje in je handen en de trek is in een minuut weg.

Wat kun je voelen? Wat kun je verwachten?
Als je ietwat gevoelig bent kun je de werking van de voel-gel voelen.
Sommige mensen voelen een tinteling of warmte of kou of voelen het buisje zelfs bewegen.
Veel mensen kunnen ook voelen dat het iets in het innerlijk doet. Dingen die je mogelijk kunt voelen zijn:

  • je voelt je licht worden of juist zwaar
  • je voelt je ontspannen, zelfs slaperig worden
  • je voelt je blij worden of je voelt vrijheid en opluchting.

Van alles is mogelijk, maar het kan ook dat je een spanning voelt opkomen, of tranen, of een naar gevoel. Dan is het belangrijk om het buisje vast te blijven houden want de spanning vloeit niet lang erna weg, de tranen maken plaats voor opluchting en het nare gevoel maakt plaats voor een goed gevoel. Als je het buisje midden in het proces weg zou leggen blijf je in dat proces zitten. Het buisje lost het vanzelf op, maar als je het buisje weg legt moet je het zelf oplossen en dat duurt vaak lang.

Als je de werking van de voel-gel kunt voelen en volgen, lijkt het vaak alsof er een programma gevolgd wordt. Je voelt het eerst hier werken en vervolgens ergens anders. Je kunt het bijvoorbeeld eerst voelen als spanning, vervolgens als ontspanning en daarna weer als blije werking. Vandaag kun je het hier en zus voelen en morgen daar en zo. Als je je buisje vergeten bent mee te nemen en je voelt opeens dat je het mist, geeft dat aan hoe goed het buisje voor je innerlijk is en die vraagt erom.

De werking kan steeds hetzelfde zijn. Energie geeft je elke keer energie die vermoeidheid laat verdwijnen. Maar de werking kan ook elke keer, elke dag anders voelen/zijn zoals bij Vertrouwen en Geloof (in je ziel) of bij Elfen en Draken bewustzijn of bij de Aartsengelen. Wat goed voor je is gebeurt.

Er zijn voel-gels die een lange tijd nodig hebben om het probleem helemaal op te lossen, zoals iemand uit autisme halen of uit een diepe depressie. Je voelt direct verbeteringen maar het proces van verbeteringen kan nog maanden doorgaan.
Er zijn ook voel-gels die een direct effect hebben zoals Hulp bij Verdriet of Hulp bij Twijfel. Je voelt direct het verdriet wegvloeien en later kun je zien dat het stukje verdriet voorgoed weg is. Bij twijfel neem je een twijfel voor ogen en hou je daarna het buisje vast (concentreer op je buik en denk nergens aan). Na een paar minuten kun je de twijfel die je voor ogen had niet meer terug vinden.

Heb je een vraag? Neem contact met ons op

N.B. je mag een buisje of potje altijd aan iemand anders laten voelen. De voel-gel blijft altijd schoon!
N.B.2 onze Spirituele Cosmetica producten bevatten ook bloemen oliën van de voel-gels! Dus via die manier kun je ze ook elke dag bij je dragen