Essentiële Oliën

Essentiële oliën worden vooral voor hun geur en voor hun energetische werking gebruikt. Dit gebruik stamt al van duizenden jaren geleden in China, India, Perzië en natuurlijk Egypte, waar het gebruikt werd in de geneeskunst en in de kookkunst. Essentiële oliën kennen door hun energetische werking veel toepassingen op het gebied van lichaam en geest. Zelfgenezing,harmonisering, versterking van het afweersysteem, herstel van evenwicht zijn voorbeelden.
Essentiële oliën vertegenwoordigen de ziel van de natuur waardoor zij op een harmonieuze wijze diep in ons kunnen doordringen. Hun zuiverheid en authenticiteit vindt zijn weerklank in een herkenning die in onze essentie wakker wordt gemaakt.

Essentiële oliën, ook wel etherische oliën genoemd, worden op natuurlijk wijze gewonnen uit bloemen, vruchten, zaden, hout, blaadjes en wortels van bloemen, planten en bomen. Dit kan door middel van enfleurage, destillatie of persing. Vaak zijn er honderden kilos bloemen nodig om 1 kg essentiële olie te produceren, waardoor de waarde van een olie hoog kan oplopen.
De Moeder’s Geuren essentiële oliën zijn van hoge energetische kwaliteit, hetgeen je kunt ruiken en voelen.

Gebruik
De Moeder’s Geuren essentiële oliën kun je als aromatherapie gebruiken in aromalampjes en op geursteentjes en hartjes. Een paar druppels is voldoende.

Waarschuwingen

  • Essentiële oliën niet op de huid gebruiken, omdat dit irritatie kan veroorzaken.
  • Essentiële oliën niet inwendig gebruiken.
  • Essentiële oliën zijn vluchtig en kunnen brandbaar zijn, dus niet bij open vuur gebruiken.
  • Essentiële oliën buiten bereik van kinderen houden.