Oplossing 2: Gratis Elektriciteit voor ieder Huis

– gratis koopkracht voor het oprapen –

De energie machtbepalers houden ons gevangen in een gevaarlijke situatie. Olieprijzen en energieprijzen zullen blijven stijgen, waardoor onze koopkracht voortdurend gevaar loopt en onze concurrentiepositie verzwakt ten opzichte van landen die wel slagvaardig zijn geweest, hun ogen wel geopend hebben voor een zonnige toekomst, en daardoor een grote voorsprong op Nederland hebben opgebouwd. Men deed ons geloven dat wij een innoverend land zijn maar het zullen de enorme aardolie belangen zijn geweest die ons op dit gebied op grote achterstand hebben gemanoeuvreerd (gelobbyd).

De economie en daarmee de economische groei is sterk afhankelijk van de energieprijs. Lagere energieprijzen zijn een boost voor de koopkracht. Meer geld aan energie is minder geld voor voedsel, woninginrichting, sparen, sport etc. Minder geld aan energie is geld over voor alles wat wij belangrijk vinden. Simpelloos.

Met het oog op de economische problemen, de financiële problemen van miljoenen gezinnen komen wij, aspirant ware vrouwen, met een eenvoudig doch zeer effectief plan.

Stel, een gezin geeft per maand honderd euro uit aan elektriciteit. Dat is € 3600,- in 3 jaar. Stel vervolgens dat het gezin een duurzame energie hypotheek of lening afsluit voor zo’n bedrag, en zonnecellen of windmolens laat plaatsen op het dak, genoeg om in de elektra behoefte te voorzien. De elektriciteit is vervolgens gratis, maar de lening moet afgelost worden. Daarvoor blijft het gezin gewoon de € 100,- per maand betalen die ze al betaalde voor elektra. Na 3 jaar is de lening op die manier afbetaald en geniet het gezin gratis elektriciteit en een koopkracht impuls van € 100,- per maand.

Ze kopen vervolgens een elektrische auto die ook op hun gratis elektriciteit rijdt. Nog meer koopkracht gewonnen want je hebt geen benzinekosten meer.

Ze kopen natuurlijk wat extra zonnecellen bij voor de elektriciteit voor hun auto, maar tegen die tijd zijn de zonnecellen met 75% in prijs verlaagd.

Een C2C overheidsbank kan opgezet worden die al het benodigde geld eenvoudig kan aantrekken, aangezien er nauwelijks risico bestaat. Op het moment dat het project voltooid is kun je de bank privaat verkopen of een volgend ‘ware vrouw goedgekeurd project’ starten.

Vreemd hè, dat mannen daar niet aan gedacht hebben? Te simpel? Ja, eenvoud is een stuk ingewikkelder, te ingewikkeld.

Binnen een paar jaar kunnen we onze achterstand ombuigen tot een inspirerende voorsprong en een voorbeeld zijn van klimaat beschermende maatregelen tegen hoog water. Wie wil er nou geen economische groei, plus koopkrachtverbetering en droge voeten?