Meedoen met een voel-gel onderzoek?

Bent u geinteresseerd geraakt in de voel-gels en u wilt meedoen met een onderzoek met de voel-gels? En na het onderzoek het aankoopbedrag de voel-gel terugontvangen?

Dat kan, we hebben doorgaans enkele onderzoeken lopen waar u aan mee kunt doen. Een onderzoek gaat pas van start als meerdere mensen mee doen met dezelfde voel-gel. Als u mee wilt doen met uw bedrijf, uw afdeling, uw klas of school of met een andere groep, dan is een onderzoek vrijwel altijd direct op te zetten.

Het beste is om contact met ons op te nemen met de vraag om mee te doen met een onderzoek. N.a.v. uw aanvraag zullen we u een voel-gel adviseren om een onderzoek mee te doen. U ontvangt dan ook de instructies per email.

Het onderzoek:

 • Vervolgens schaft u een potje of buisje aan met de door u gekozen voel-gel.
 • Elke voel-gel en onderzoek heeft een specifieke instructie voor gebruik van de voel-gel. Altijd vragen we om er dagelijks een 30-tal minuten mee te gaan zitten om de werking actief te ervaren. 
 • U houdt een dagboek bij voor de onderzoeksperiode (in een schriftje of digitaal) waarin u uw ervaringen in de 30 minuten sessies en mogelijk op andere momenten van de dag vermeld. U stuurt het na afloop naar ons op (per brief of email). De onderzoeksperiode is normaal gesproken 30 dagen, maar kan bij sommige onderzoeken langer zijn. Dit wordt aangegeven bij de aanvraag van een onderzoek.
 • Indien u de voel-gel volgens het onderzoek heeft gebruikt en een goed ingevuld dagboek heeft opgestuurd, ontvangt u het aankoopbedrag van de voel-gel terug.
 • De voel-gel en diens effect zijn dan voor de rest van uw leven gratis 🙂

U kunt meedoen met een voel-gel onderzoek naar keuze, indien er op dat moment een onderzoek loopt. Belangrijk is dat u tijdens het onderzoek alleen de gekozen voel-gel bij u gebruikt.

Enkele voel-gel onderzoek inspiraties vindt u hieronder:

 • De voel-gel Vrij van trauma’s bij dwangneuroses
 • De voel-gels Ontvankelijkheid of Ontvangst bij migraine
 • De voel-gels Wellness en/of Innerlijk Ontwaken bij de ziekte van Parkinson
 • De voel-gel Wellness bij pijnklachten, zoals fibromyalgie, artrose, RSI, whiplash, verstuikingen, en bij psoriasis samen met Helende Zalf
 • De voel-gel Vertrouwen voor zelfvertrouwen en vertrouwen in je toekomst 
 • De voel-gel Aspiratie voor inspirerende ideeën voor je toekomst en steun bij je werk (denkers, schrijvers, reclame, design)
 • De voel-gel Ontspanning om je te helpen ontdoen van stress/spanning
 • De voel-gel Mooie Dromen voor volwassenen bij (door)slaapproblemen
 • De voel-gel Hulp bij oorlogstrauma voor alle generaties met oorlogstrauma
 • De voel-gel Zelfacceptatie als je problemen hebt bij je zelf te komen of jezelf te aanvaarden
 • De voel-gel Hulp bij depressie als je depressief bent of erkenningsproblemen hebt
 • De voel-gel Paard Bewustzijn als je hormonale pieken wilt harmoniseren
 • De voel-gel Hulp bij drukke kinderen voor ADHD kinderen
 • De voel-gel Hulp bij autisme voor kinderen of ouderen met autistische symptomen
 • De voel-gel Elfen Bewustzijn voor kinderen in het ziekenhuis
 • De voel-gel Mooie dromen voor kinderen met nachtmerries
 • De voel-gel Hulp bij Angst/Vrij van angst bij allerlei angsten, fobieën en dagelijkse nachtmerries

Hoe gaat het in zijn werk?

Ten eerste, ons onderzoek is geen wetenschappelijk onderzoek, want daarvoor gelden strenge criteria, maar het is wel ervaringsonderzoek. Het doel van het onderzoek is te onderzoeken of de voel-gel verbetering laat zien bij uw klachten. De resultaten van het onderzoek zullen wij anoniem plaatsen op onze website.

Als u het onderzoek met een groep doet kunt u onderstaande uitleg lezen en toepassen op een groep. Elk persoon binnen de groep doet zijn eigen onderzoek, maar de toegewezen groepsleider kijkt toe naar de ontwikkeling van de groep tijdens het onderzoek (dit is het best in overleg met de andere participanten). Er wordt dan gekeken naar de problemen/disharmonie en doelstelling van de groep en de effecten van de voelgels op de groep. Bijvoorbeeld: in een bedrijf kan zich dat uiten in een betere samenwerking, betere omzet, efficienter werken. Maar ook in meer geluk en minder spanningen. In een klas/op school resulteert het in een betere omgang met elkaar, betere prestaties, minder (tot geen) ruzies en pesten, een groeiende leergierigheid, etc.

Begin van het onderzoek
Voordat u met het voel-gel onderzoek begint, d.w.z. de voel-gel gaat vasthouden/dragen, is het belangrijk dat u eerst opschrijft wat uw probleem precies is en hoe het probleem zich uit. Dit doet u vooraf, omdat de voel-gel een direct effect heeft zodra u de voel-gel in handen neemt. U omschrijft de grootte en kenmerken van het probleem, u kunt omschrijven hoeveel last u ervan heeft, hoelang u er al last van heeft, hoe u het probleem ervaart en wat de kenmerken ervan zijn. U schetst een zo duidelijk mogelijk beeld voordat u de voel-gel gaat gebruiken, zodat aan het eind van het onderzoek de beginsituatie vergeleken kan worden met de eindsituatie.

Kennismaking met de voel-gel
Als u uw verhaal heeft opgeschreven vragen we u de voelgel in handen te houden en er rustig mee te gaan zitten, zodat u kunt ervaren wat de voel-gel bij u doet. Het kan zijn dat u een ervaring/sensatie opmerkt die u fysiek voelt (bijv. ontspanning, verlichting of juist verkramping), of u merkt een verschil in uw gemoedstoestand (bijv. een rust en stilte, een gevoel van wijdsheid) of u voelt van alles in uzelf gebeuren. Ook kunt u het ervaren in een bepaald deel van uzelf, een chakra of een deel in uw lichaam (bijv. hoofd, keel, hart, buik, benen, voeten). U schrijft vervolgens de dingen op die u ervaart/ziet/opmerkt voor het onderzoek.

Dagboek
Het onderzoek duurt normaal gesproken 30 dagen. In sommige gevallen zal het voor de volledigheid van het onderzoek langer duren, dit geven we dan aan bij de aanvraag van een onderzoek. Gedurende deze tijd vragen we u een dagboek bij te houden. U schrijft elke dag over uw ervaringen in de 30 minuten sessie met de voel-gel en eventueel over uw fysieke toestand, uw gevoelens en gedachtengang.

Voor de volledigheid: de effecten en veranderingen die opgemerkt kunnen worden kunnen per persoon erg verschillen, omdat de voel-gel een persoonlijke werking heeft. Zij kunnen zowel fysiek, als psychologisch ervaren worden.
Psychologische effecten kunnen opgemerkt worden in de gemoedstoestand. Voorbeelden hiervan zijn: een helderheid in denken, een helderheid in gevoel, een verlichting in de gemoedstoestand, meer/minder zorgen, meer/meer vertrouwen, een boost in creativiteit en inspiratie, wijder te zijn, het gevoel beter begrepen te worden en/of verzorgd te worden, minder eenzaam te voelen. Ook kunnen er periodes zijn waar een bepaald ‘vervelend’ gevoel aan de oppervlakte komt, blijft hangen en hierdoor een negatieve invloed lijkt te hebben op uw gemoedstoestand. Het is in zo’n geval erg handig om even met de voel-gel te gaan zitten als de mogelijkheid zich voordoet. Het gevoel zal dan snel verdwijnen.
Ook zijn er mensen die de effecten bemerken door het zien van kleuren of symbolen, visioen of dromen die niet alledaags zijn. Ook notities als deze worden erg gewaardeerd.
De nachtrust is in het algemeen ook een goede graadmeter. Door elke ochtend van het onderzoek even terug te blikken op de nacht, het moment van wakker worden en het uur na het wakker worden, kunnen er verschillen opgemerkt worden, zoals: langer of kortere nachtrust, meer/mindere heldere dromen, andere kwaliteit dromen, lichter/zwaarder wakker worden, meer/minder energie bij het wakker worden en een beter of juist minder goed ochtendhumeur.
Voorbeelden van fysieke veranderingen kunnen zijn: verlichting of verdwijnen van pijntjes, spanningen in het lichaam verminderen of verdwijnen zelfs, meer energie en minder vermoeidheid, en er is (veel) meer rust in de zenuwen.

Dit zijn slechts suggesties die u kunt opmerken en noteren in het dagboek, andere veranderingen die opgemerkt worden zien we graag terug in uw dagboek 🙂
Het kan ook zijn dat er een verandering plaatsvindt die ogenschijnlijk geen betrekking heeft op het onderzoek. Zoals het mooie voorbeeld van de moeder die opmerkte dat haar kinderen met de voel-gel Mooie Dromen voor Kinderen, naast het beter slapen ook zindelijk geworden waren. Of een moeder die opmerkte dat haar zoon met de voel-gel Walvis Bewustzijn helemaal geen last meer had van heimwee.

Weet u even niets om op te schrijven dan vult u niets in. Het is belangrijk dat er niets verzonnen wordt.

Voorbeelden van dagboeken vindt u bij diverse voel-gels.

De voel-gel dragen/gebruiken
We vragen u om er dagelijks minimaal een half uur mee te zitten om het effect van de voel-gel te ervaren. U noteert elke dag wat u tijdens dit half uur ervaart in uw dagboek. Ook vragen de voel-gel vast te houden als er klachten/symptomen van het probleem worden waargenomen/gevoeld en de voel-gel vast te houden totdat de klachten/symptomen verlichten, verminderen of verdwijnen. In geval van lichamelijke klachten vragen we om de voel-gel op de plek van de klacht te leggen als deze opspeelt. De voel-gel houdt u dan op deze plek totdat de klacht verminderd of verdwijnt. Elke ervaring noteert u in uw dagboek.

Als u de voelgel ‘s nachts gebruikt houdt u de voel-gel zo dicht mogelijk bij u (de werking van de voel-gel kunt u vergelijken met een magneet, die sterker werkt als hij dichterbij is).

Vragen
Heeft u een vraag over het onderzoek dat kunt e-mailen naar onderzoek@gels4.me of bellen op 036-5348610.