Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u veelgestelde vragen over De Moeder’s Spirituele Cosmetica. Klik op de vraag om naar het antwoord te springen.

 

Vraag: Zitten er synthetische stoffen in de Moeder’s Spirituele Cosmetica?

Antwoord: De Moeder’s Spirituele Cosmetica bevat geen synthetische stoffen en geen ingrediënten uit aardolie producten; alle producten zijn vrijwel geheel samengesteld met biologische ingrediënten. Synthetische en aardolie gebaseerde stoffen, zoals parabenen, zijn te grof voor onze huid omdat de moleculen anders van vorm en maat zijn dan onze poriën. Vaak blijven deze stoffen op de huid achter en sluit de huid zich af voor deze stoffen. Dit soort stoffen zijn vaak de oorzaak van allergieën en overgevoeligheden van de huid.
De flexibiliteit van natuurlijke en biologische stoffen is heel veel groter en doordat zij veel dichter bij de mens staan worden de moleculen moeiteloos opgenomen in de poriën van onze huid. Onze cosmetica wordt daarom snel door de huid herkend en opgenomen. Het is de juiste voeding voor onze huid. Een goede voeding is de remedie tegen het ouder worden van de huid en tegen rimpels die vaak het resultaat zijn van een ondervoede huid. Het is een 5-sterren maaltijd voor uw huid: biologisch en exquisiet samengesteld voor de gezondheid van de huid. U zult merken hoe snel uw huid opknapt en weer vrij kan functioneren.

Een lijst van de gebruikte ingrediënten vindt u hier.

Vraag: Hoe verhoudt de Moeder’s Spirituele Cosmetica zich qua prijs ten opzicht van andere merken?

Antwoord: De Moeder’s Spirituele Cosmetica producten hebben door de gebruikte ingrediënten en oliën een bijzonder hoge waarde. De producten zijn zeer geconcentreerd, omdat zij niet verdund zijn met water (aqua) – het is dus puur product. En toch zijn de producten relatief laag geprijsd. Het heeft de beste prijs/kwaliteit verhouding. Het verhaal erachter is: het zijn een Eerlijke Handel producten (geen tussenhandel die prijzen al gauw met meer dan 50% verhogen), wij kopen geen dure en overbodige keurmerken, wij doen geen duur wetenschappelijk onderzoek op dieren of mensen, wij ontwikkelen geen dure verpakkingen (omdat het weggegooid geld is) en wij geven geen grote bedragen uit aan reclame en glamourmodellen. Door dit alles betaalt u veel minder dan gewoonlijk. Wij vragen u echter wel of u de marketing voor ons wilt doen via mond-op-mond en huid-op-huid reclame. “Voor wat hoort wat”, zeggen we van ouds: u promoot en wij houden de prijs laag 🙂

Vraag: Waar worden de Moeder’s Spirituele Cosmetica producten gemaakt?

Antwoord: De ingrediënten komen uit Midden en Zuid-Amerika. Mayra Del Pilar Carcamo Berty*, de “uitvindster” van de Spirituele Cosmetica, kent alle projecten waar de ingrediënten vandaan komen. Zij heeft bijvoorbeeld voor de Aloë Vera gezocht naar de beste planten (dat is waar de planten op hun best zijn vanwege grondsamenstelling, klimaat, omgeving etc.) en die gevonden in Costa Rica. Alles wordt biologisch verbouwd, waardoor de prijs die voor de ingrediënten betaald wordt een eerlijke prijs is.
Nadat de ingrediënten zijn gekozen, worden ze volgens de formules en procedures van Mayra in een bedrijf in Zuid-Amerika tot producten verwerkt. Dit bedrijf is met hulp van haar opgezet.
Vervolgens gaan de producten naar Mayra’s bedrijf New Energy Essences in Nederland, waar nog ingrediënten aan de producten toegevoegd worden.
Uiteindelijk komen de producten in grootverpakking naar Almere om verpakt te worden als De Moeder’s Spirituele Cosmetica waarbij ook voel-gel oliën toegevoegd worden (waarvan alle ingrediënten uit India komen).
De etiketten van de verpakkingen komen ook uit India.
De Spirituele Cosmetica producten zijn Groene (biologisch) en Eerlijke Handel producten.

Vraag: Zijn de ingrediënten van de Moeder’s Spirituele Cosmetica anders dan de ingrediënten van andere cosmetica-merken?

Antwoord: De meeste ingrediënten die in de Moeder’s Spirituele Cosmetica worden gebruikt, zijn zeer complexe stoffen. Zij kunnen een breed scala aan functies hebben. Elk ingrediënt draagt verschillende kwaliteiten in zich, waardoor het ingrediënt in verschillende producten een andere functie kan uitoefenen. Een ingrediënt kan in het ene product een voornamelijk beschermende functie hebben, maar in een ander product kan zijn helende kwaliteit de overhand hebben. De bewust gekozen samenstelling van het product bepaalt welke kwaliteit of functie naar voren komt. Elk product van de Moeder’s Spirituele Cosmetica is een unieke samenwerking tussen de verschillende ingrediënten.
De meeste cosmetica producten zijn samengesteld op basis van wetenschappelijk onderzoek. In dat soort onderzoek kijkt men naar de effecten en het resultaat van een stofje op de huid. Aan de werking wordt (meestal) geen aandacht besteed, omdat dat soort onderzoek heel duur is en (wettelijk) niet nodig voor cosmetische producten. Alle stofjes worden apart getest op veiligheid en resultaat, en vervolgens wordt het samengestelde product getest.
Dat de Moeder’s Spirituele Cosmetica juist kijkt naar de onderlinge werking van de ingrediënten en vervolgens naar de samenhang en samenwerking tussen de ingrediënten voor een bepaald doel, maakt het tot een zeer bijzonder en uniek product (en daarmee onvergelijkbaar met andere merken).
Wij noemen het een Bewust Product. Een product dat bewust samengesteld en gemaakt is en zelf bewust is van haar werking en haar doel. De Moeder’s Spirituele Cosmetica geeft werkelijk je huid haar stem terug. Je kunt de werking bewust ervaren, voelen en volgen.

Terug naar de vraag of de Moeder’s Spirituele Cosmetica andere ingrediënten gebruikt dan de ingrediënten in andere cosmetica? Een aantal verschillen kunnen zijn:
– Water (Aqua) is geen ingrediënt bij ons, waardoor onze cosmetica pure waar(de) is.
– Onze cosmetica is vrij van synthetische stoffen, zoals ftalaten, muskverbindingen, en aardolie producten zoals parabenen en glycerine.
– Onze cosmetica is minimaal 89% biologisch en vaak meer dan 98% (de grens om een product biologisch te mogen noemen is 71%!)

Vraag: Kunnen de Moeder’s Spirituele Cosmetica producten gebruikt worden op de overgevoelige of allergische huid?

Antwoord: Mayra, de ‘uitvindster’, heeft de Spirituele Cosmetica eerst voor de huidjes van haar kinderen ontwikkeld. Zij wilde voorkomen dan zij overgevoeligheden of allergieën zouden ontwikkelen. Zij heeft dus speciaal gekeken naar de meest huidvriendelijke ingrediënten.
De Spirituele Cosmetica producten kunnen voor elk huidtype gebruikt worden en ook bij de overgevoelige en ‘allergische’ huid. De eerste reactie van de overgevoeligheid kan een schrikreactie zijn (bijvoorbeeld rood worden), maar heel kort erna zal de huid de weldaad van de ingrediënten ervaren en tot rust komen. Dan treedt er een periode van herstel aan en na deze periode zal de huid weer normaal en zonder problemen functioneren (zolang u niet in de fout gaat en weer huidvreemde stoffen aanbrengt op de huid).

Interessant in deze is dat we hebben geleerd dat we producten moeten gebruiken die bij onze huid en haar passen, zoals producten voor de droge huid, de vette huid, de overgevoelige huid, droog, vet of normaal haar. Maar dit is eigenlijk een fabeltje. Goede ingrediënten voor de huid zijn goed voor elk type huid en goede ingrediënten voor het haar voor elk type haar en hoofdhuid. Wij als mensen zijn allemaal verschillend, maar we zijn gelijk in dat we allemaal zuurstof nodig hebben en dat biologische voeding voor ieder mens beter is dan junkfood. Goede ingrediënten voor huid en haar zijn goed en gezond voor elk soort huid en elk soort haar. De Moeder’s Spirituele Cosmetica producten geven de juiste verzorging voor elk soort huid en haar. Ze laten elke huid stralen en elke hoofdhuid mooi en gezond haar produceren en zorgen er voor dat je haar weer je haar wordt 🙂
Dit zorgt er ook voor dat onze Shampoos als Douchegel gebruikt kunnen worden en andersom.

Vraag: Kun je make-up/foundation gebruiken bij de Moeder’s Spirituele Cosmetica?

Antwoord: Ja, dat kan zeker. De Moeder’s Spirituele Cosmetica producten geven een beschermend laagje waarop je de make-up/foundation goed kunt aanbrengen (met het voordeel dat de foundation beter uitsmeert en je minder nodig hebt). Dit is goed omdat make-up geen voeding of verzorging van je huid is en zelfs de huid kan afsluiten. Maar je zult binnen een paar weken merken dat je huid gaat stralen door de Moeder’s Spirituele Cosmetica producten en dat die straling minder wordt met make-up op. Je zult zien dat met de Moeder’s Spirituele Cosmetica je mooier bent en er jonger uitziet zonder (veel) make-up te gebruiken.

Je huid zal je dankbaar zijn als je minder make-up gebruikt. 

Vraag: Waarom wordt er Phenoxyethanol en Tetrasodium EDTA als conserveringsmiddel gebruikt?

Deze vraag ontvangen we zo nu en dan, onderstaand is ons antwoord aan 1 van de klanten:

Allereerst wil ik beginnen met een stukje wat relevant is voor onze producten en wat meer over de achtergrond vertelt.

Bewust Product voor Bewuste Mensen

Leven is energie, beweging en bewustzijn.
Als je leven, je lichaam, wilt voeden en je kijkt alleen naar de ingrediënten van producten dan kijk je vooral naar materie en niet naar leven.
De materie van producten is de drager, het is niet de energie, niet het leven. De kwaliteit van de materie, de drager, is belangrijk maar jouw gezondheid komt voornamelijk uit de energie, het leven in de producten.
Wanneer je dit vergeet staar je je dood op de materie, de ingrediënten van een product en kom je niet verder dan geloven. Geloven dat het goed is, geloven wat de reclame zegt, geloven wat op het etiket staat, geloven in de goedheid van bedrijven, geloven wat op het internet staat, in boekjes te lezen is – vrijwel alles in ons leven is gebaseerd op goed geloof?
Energie en leven voel je, gezondheid voel je. Geloof in etiketten is een heel dubieus alternatief. Zelfs geloof in de wetenschap is een onzeker alternatief, want hoe vaak komt de wetenschap met nieuwe gegevens/informatie dat het toch anders is dan we dachten? Je gevoel kun je vertrouwen, je lichaam kun je vertrouwen, je geloof is niet meer dan geloof.

PS.: Wist je dat een product biologisch genoemd mag worden als het uit meer dan 71% biologische ingrediënten bestaat? Je geloofde zeker dat het 100% zou zijn?
PS2: Je gelooft dat gist-extract goed voor je is? In werkelijkheid is het een term waaronder je alle dubieuze stoffen mag onderbrengen. Ja, ook stoffen waarvan al bekend is dat ze in de toekomst verboden gaan worden.
PS3: Bij cosmetica gebeurt hetzelfde onder termen als ‘parfum’ , ‘fragrance’ of ‘preservative system’ of iets anders wat goed klinkt maar niets zegt 🙂
PS4: Je denkt dat een biologisch keurmerk betekent dat er geen niet-biologische en geen foute stoffen in het cosmetica product zit, toch? Vaak kun je een keurmerk ‘kopen’ op de basis dat je er naar streeft alle foute stoffen te vervangen.

Wat betreft Phenoxyethanol: het is zoals je zegt een conserveermiddel en een van een aantal ingrediënten waarmee wij onze producten conserveren. Waar we het gebruiken staat het ook in de ingrediënten lijst bij elk product genoemd (hetzelfde geldt voor EDTA). Enkele andere natuurlijke inhibitors en antioxidanten die gebruikt worden zijn: Tocopherol (natuurlijke vitamine E), Azadirachta Indica (Neem olie), Rosmarinus officinalis (Rosemarijn blad extract), Salix nigra (Zwarte wilgbast extract). In sommige gevallen wordt een mengsel van etherische oliën, Kalium Sorbate, Citroenzuur, Usnea barbata (Usnea Lichen) Extract toegevoegd. Mayra, die de cosmetica in eerste instantie ontwikkeld heeft voor haar kinderen, heeft voor Phenoxyethanol gekozen (in alle gevallen minder dan 1%) omdat zij kan zien (zij is sjamane) dat door het samengaan met de andere ingrediënten het geen schadelijke effecten kan hebben. Zoals geschreven, de energie is zoveel belangrijker dan de materie.
Een alternatief wat veel merken gebruiken is alcohol (in hoge concentraties) als conserveermiddel, maar het probleem daarbij is dat alcohol dwars door de huid trekt en en passant andere stoffen meekan nemen die niet door de huid mogen gaan. Een andere oplossing die veel merken gebruiken is dubieuze of zelfs foute stoffen te verbergen onder de naam ‘parfum’. Het is wettelijk toegestaan om allerlei stoffen achter dit ‘etiket’ toe te voegen. In voeding gebeurt dat onder de term ‘gist-extract’.
Interessant om te weten is dat doordat wij onze producten niet verdunnen met water (de hoeveelheid water in cosmetica producten ligt tussen de 50% en 80% voor shampoos etc.) wij veel minder conserveringsmiddel nodig hebben. Dit gezien het feit dat water veel conserveringsmiddel nodig heeft tegen bacteriële contaminatie.

Wat betreft EDTA: het is een stof die zware metalen bindt (en onschadelijk maakt) en de reden dat het in onze cosmetica producten zit. Het wordt al tientallen jaren in chelatie therapie gebruikt en zit ook in heel veel voedselproducten. Mayra zegt dat het weglaten van EDTA in haar producten niet kan, aangezien zij niet kan toestaan dat zware metalen in de huid blijven zitten, omdat zware metalen overgevoeligheden en allerlei allergieën en huidaandoeningen kunnen veroorzaken. Zij ziet EDTA zelfs als een van de mooiste ingrediënten in haar producten omdat het de huid zoveel goed doet (ontlast).