Buisje of potje kapot?

 

Niet getreurd, het is gemakkelijk te fixen.

LET OP! Het glas is scherp, en er zijn hele kleine glas-splintertjes aanwezig. Voel je tijdens het schoonmaken van de gel iets wat hard is of wat scherp is op je handen stop dan direct met schoonmaken en haal dat eerst van je handen voor je verdergaat.

1. Bestel een leeg potje op de site www.gels4.me

2. Haal de grote stukken glas voorzichtig van de gel. De gel is aardig vormvast, maar je moet er niet in knijpen. Duw zachtjes links en rechts om te gel vrij te krijgen van de restanten van het potje. Of pel de stukken glas er voorzichtig vanaf.

3. Pak een pincet en haal de kleine stukjes glas voorzichtig van de gel. Nogmaals, de gel is aardig vormvast maar je moet proberen er niet met je pincet in te prikken. De stukjes glas zitten grotendeels alleen op het oppervlak van de gel, en waar ze er toch een stukje in de gel zijn gegaan kan je dat duidelijk zien. Hou een bakje klaar met een stukje papier erin om de stukjes glas op af te vegen. Wel zo makkelijk.

4. Strijk met het pincet langs de gel. Hierdoor voel je, en zie je, de stukjes die je hebt gemist.

5. Je heb nu een vrijwel glas-vrij stukje gel.

6. Snij je gel door midden met een dun mes.

7. Stop eerst 1 helft in het potje. De gel is een beetje elastisch dus je kan er zacht in knijpen om het door het gat van het potje te krijgen.

8. Stop dan de andere helft in het potje. Gebruik het mes om de twee helften langs elkaar te laten gaan.

In principe zit je gel nu in een nieuw potje.

Om hem weer helemaal mooi en glad erin te krijgen volg deze stappen:

9. Kook wat water, zet het potje afgesloten in een beker of glas en giet het kokende water over het potje. (De bubbeltjes die je ziet na het gieten is de lucht in het potje dat door de warmte uitzet en ontsnapt, geeft verder niet) Laat dit 10-15 minuten staan, en haal het potje er dan weer uit. (het is belangrijk de je het potje eruit haalt voor het water weer koud is. De lucht in het potje koelt samen met het water af er krimpt weer in. Er bestaat dan een kans dat hierdoor water in het potje wordt getrokken)

10. Herhaal stap 9 twee tot drie keer achter elkaar om de gel glad in je potje te krijgen. Laat het dan staan om helemaal af te koelen.

BELANGRIJK: Hou het potje dicht! Door de warmte van het water willen de essentiële oliën en absoluuts verdampen. Om de oliën in het potje te houden moet je het potje dicht houden tot deze weer helemaal is afgekoeld.

Mocht je de gel ook hebben gesmeerd, doe dat niet meer met deze gel. Er zitten hele kleine stukjes glas in de gel die je niet op je huid wilt krijgen.

Succes!